Ako správne používať batériu?

Výkon a životnosť batérie závisí nielen od konštrukcie a kvality batérie, ale úzko súvisí aj s jej používaním a údržbou.Životnosť batérie môže dosiahnuť viac ako 5 rokov a iba pol roka.Na predĺženie životnosti batérie je preto potrebné zvoliť správny spôsob používania.Pri používaní batérie venujte zvláštnu pozornosť nasledujúcim bodom.

1.Nepoužívajte štartér nepretržite.Čas použitia štartéra pri každom použití nesmie presiahnuť 5 sekúnd.Ak sa štartér nepodarí naštartovať naraz, zastavte na viac ako 15 sekúnd a naštartujte druhýkrát.Ak sa štartér nepodarí naštartovať trikrát po sebe, na zistenie príčiny sa použije zariadenie na detekciu batérie a po odstránení poruchy sa štartér naštartuje.

2.Pri inštalácii a manipulácii s batériou sa s ňou musí zaobchádzať opatrne a nesmie sa ňou búchať ani ťahať po zemi.Batéria musí byť pevne pripevnená vo vozidle, aby sa zabránilo vibráciám a posunutiu počas jazdy.

3.Polícia skontroluje hladinu elektrolytu batérie.Ak sa zistí nedostatok elektrolytu, je potrebné ho včas doplniť.

4.Pravidelne kontrolujte umiestnenie batérie.Ak sa zistí, že kapacita je nedostatočná, musí sa včas dobiť.Vybitá batéria sa musí nabiť včas do 24 hodín.

5.Často odstraňujte prach a nečistoty z povrchu batérie.Keď elektrolyt postrieka povrch batérie, utrite ju handrou namočenou v 10% sóde alebo alkalickej vode.

6.Batéria bežných vozidiel sa musí dobiť, keď stupeň vybitia dosiahne 25 % v zime a 50 % v lete.

7.Často vybagrujte vetrací otvor na kryte plniaceho otvoru.Včas upravte hustotu elektrolytu podľa sezónnych zmien.

8.Pri používaní batérie v zime dbajte na: Udržujte batériu plne nabitú, aby ste predišli zamrznutiu v dôsledku zníženia hustoty elektrolytu;Pred nabíjaním doplňte destilovanú vodu, aby sa destilovaná voda mohla rýchlo zmiešať s elektrolytom bez zamrznutia;Ak sa kapacita akumulátora v zime zníži, predhrejte generátor pred studeným štartom, aby sa znížil moment odporu pri štartovaní;V zime je teplota nízka a nabíjanie je náročné.Regulačné napätie regulátora je možné vhodne upraviť tak, aby sa zlepšil stav nabitia batérie, ale stále je potrebné zabrániť prebíjaniu.


  • Predchádzajúce:
  • Ďalšie:

  • Čas odoslania: 27. augusta 2021

    Pošlite nám svoju správu:

    Tu napíšte svoju správu a pošlite nám ju